Sani Şener TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği Görevini Bırakacak (30.04.2024)

TAV Havalimanları Holding'de önemli bir değişiklik yaşanıyor. Şirketin 27 yıllık deneyimli yöneticisi M. Sani Şener, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinden ayrılacağını duyurdu.

Şener, bu süre zarfında önce 25 yıl boyunca İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görev yapmış, ardından son iki yılını Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak tamamlamıştı.

Sani Şener'in yerine geçecek olan isim, Jean-Michel Vernhes olacak. Vernhes'in Yönetim Kurulu Üyeliğine atanması, yapılacak olan ilk Genel Kurul'da onaya sunulacak. Bu değişiklik, TAV Havalimanları Holding'in yönetim kadrosunda yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Sani Şener Kimdir?

Mustafa Sani Şener, 14 Şubat 1955 tarihinde Trabzon'da doğmuş bir Türk iş insanı ve yüksek mühendistir. TED Ankara Koleji ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Şener, daha sonra İngiltere'nin Sussex Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Türkiye'nin önemli alt yapı projelerine katkılarından dolayı Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından doktora derecesine layık görülmüş, ayrıca Amerikan New Hampshire Üniversitesi tarafından işletme dalında Onur Doktorası ile ödüllendirilmiştir.

Profesyonel kariyerine 1979 yılında İngiltere'den dönüşüyle başlayan Şener, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminalinin dizayn ve inşaatında önemli roller üstlenmiştir. Bu başarı, kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak tanımlanabilir.

Şu anda TAV Havalimanları Holding'in yönetim kurulu başkan vekili ve TAV İnşaat'ın kurucu ortağı olarak görev yapmaktadır. TAV Havalimanları bünyesinde 24 şirket ve 35 bin çalışan bulunmaktadır.

Aynı zamanda Şener, Airports Council International Europe ve ACI World'de yönetim kurulu üyeliği yapmış, Türkiye-Fransa ve Türkiye-Hırvatistan İş Konseylerinde başkanlık görevlerini üstlenmiştir. Halihazırda Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

TAVHL
Diğer Haberlere de Göz Atın

MLP Sağlık Kosova'da Hastane Operasyonlarına Başlayacak (26.07.2024)

MLP Sağlık, Samsun Medikal iştiraki aracılığıyla Kosova'nın Priştine şehrinde hastane operasyonlarına başlayacak.

Devamını Okuyun

Rekabet Kurumu, Turkcell’in Ukrayna Operasyonlarının Devredilmesini Onayladı (26.07.2024)

Rekabet Kurumu, Turkcell’in Ukrayna operasyonlarının devredilmesine yönelik anlaşmayı onayladı.

Devamını Okuyun

KKM’de Takipteki Alacak Oranı 10bp Yükseldi (26.07.2024)

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları 61 milyar TL (%3,1) azaldı. Takipteki alacak oranı, takipteki alacaklarda 13 milyar TL’lik artışın ardından 10 baz puan yükseldi.

Devamını Okuyun

Türkiye Sigorta 2Ç24 Sonuçları Açıklandı (26.07.2024)

Türkiye Sigorta, 2024 yılının ikinci çeyreğinde piyasa beklentilerine paralel olarak 3,04 milyar TL net kar açıkladı.

Devamını Okuyun

Migros, Kazakistan'daki Alışveriş Merkezini Sattı (24.07.2024)

Migros, Kazakistan'daki alışveriş merkezini 34,5 milyon dolara sattı.

Devamını Okuyun

Yapı Kredi Almanya’da Banka Alımını Tamamladı (24.07.2024)

Yapı Kredi, Almanya'da Bankhaus J. Faisst OHG'nin hisselerini 7,3 milyon Euro bedelle devraldı.

Devamını Okuyun
Piapiri, Piyasanın Piri
ÜNLÜ & Co’nun yeni uygulaması Piapiri ile yatırım yapmak artık çok kolay. Yatırım sepetleri, robotik alım satım sinyalleri ve sektör uzmanlarından raporlar ile Piapiri piyasaları sizin için kolaylaştırıyor. Kişiselleştirilebilir ön yüzüyle özel bir danışmana dönüşüyor. Yatırım yaparken size bir tek o yetiyor!
QR kodu kamerana okut,
tüm marketlerden indir.
Hesap Aç   0212 367 37 77
Bilgi Formu X
Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.
Bilgi Formu