Kore Menşeli Çelik Ürünleri İçin Damping Soruşturması Başlatıldı (02.04.2024)

Ticaret Bakanlığı, Erdemir'in başvurusu üzerine Kore Cumhuriyeti menşeli "rulo halinde olmayan sıcak haddelenmiş yassı çelik" ürününe yönelik bir damping soruşturması başlattı. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre bu soruşturmanın amacının, belirtilen ürünün Türkiye'ye ithalatında damping uygulanıp uygulanmadığını ve yerli üreticilerin zarar görüp görmediğini belirlemek olduğu iletildi.

Erdemir'in yaptığı başvuru ve araştırmayla beraber incelediğimizde 2023 yılı itibariyle Kore Cumhuriyeti'nden yapılan ithalat, Türkiye'nin toplam sıcak haddelenmiş yassı çelik ithalatının %8'ini oluşturduğu için soruşturma sonuçlandığında Erdemir'in olumlu etkilenmesi öngürülebilir.

EREGL
Diğer Haberlere de Göz Atın

29 Ekim’de Borsa Kapalı mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul Pay Piyasası ve VİOP kapalı olacak. 28 Ekim Pazartesi günü ise seans, yarım gün yapılacak.

Devamını Okuyun

Erdemir 3Ç24 Sonuçları (23.10.2024)

Ereğli Demir Çelik (Erdemir), 3Ç24'te 0,8 milyar TL net kâr açıkladı. Çeyreklik bazda %82 düşüş anlamına gelirken 3Ç23'teki 0,0 milyar TL net kâra kıyasla pozitif bir tablo ortaya koydu

Devamını Okuyun

ABD İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın Dokunulmazlık Talebini Reddetti (23.10.2024)

ABD İkinci İstinaf Mahkemesi, Halkbank’ın teamül hukuku çerçevesinde ileri sürdüğü dokunulmazlık talebini bir kez daha reddederek bölge mahkemesinin kararını onayladı.

Devamını Okuyun

Ebebek Londra’daki Üçüncü Mağazası İçin Kira Sözleşmesi İmzaladı (23.10.2024)

Ebebek, Londra’da açmayı planladığı üçüncü mağazası için kira sözleşmesini imzaladığını duyurdu. Şirket, mağazayı 2024’ün ilk çeyreğinde faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Devamını Okuyun

3Ç24 Beklentileri: ÜNLÜ & Co Hisse Senedi Araştırma Raporu (21.10.2024)

Geçtiğimiz hafta Aselsan'ın bilançosuyla başlayan 3Ç24 finansal sonuç dönemi, 15 Ekim ile 11 Kasım tarihleri arasında devam edecek.

Devamını Okuyun

Bu Hafta Temettü Ödeyecek Hisseler (21 Ekim 2024)

21 Ekim – 25 Ekim 2024 haftası içerisinde Borsa İstanbul’da 7 şirket temettü ödemesi gerçekleştirecek. KAP’a duyurulan temettü ödeme tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Devamını Okuyun
Piapiri, Piyasanın Piri
ÜNLÜ & Co’nun yeni uygulaması Piapiri ile yatırım yapmak artık çok kolay. Yatırım sepetleri, robotik alım satım sinyalleri ve sektör uzmanlarından raporlar ile Piapiri piyasaları sizin için kolaylaştırıyor. Kişiselleştirilebilir ön yüzüyle özel bir danışmana dönüşüyor. Yatırım yaparken size bir tek o yetiyor!
QR kodu kamerana okut,
tüm marketlerden indir.
Hesap Aç   0212 367 37 77
Bilgi Formu X
Bir hata oluştu, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz! Form iletilmiştir, teşekkürler.
Bilgi Formu